student, typing, keyboard-849822.jpg

Waarom is internationaal marktonderzoek zo belangrijk?

Marktonderzoek geeft bedrijven essentiële informatie over klanten, concurrenten en markt. De meeste bedrijven beweren de waarde van dit onderzoek te begrijpen omdat ze deze informatie gebruiken om hun product aan hun klanten te verkopen.

Marktonderzoek is net zo belangrijk voor internationaal zakendoen. En nog meer…

Uw succes op buitenlandse markten hangt af van uw internationale marktonderzoek. Het is vooral belangrijk tijdens uw bedrijfsplanningsfase.

Redenen voor internationale bedrijfsplanning

Er zijn twee belangrijke redenen om zeer grondig te zijn bij het onderzoeken van uw internationale markten. Tijdens deze planningsfase moet je leren:

  • wat je kunt hopen te bereiken?
  • wat niet te doen en interculturele blunders te vermijden
  • Het verschil in internationaal marktonderzoek
  • Het verschil tussen nationaal en internationaal marktonderzoek is het belang van de kleinste details en de verschillen in de kleinste details kunnen uw succes beïnvloeden.

Verschillende culturen reageren verschillend op uw product, uw marketing, uw bedrijf. Dit houdt meer in dan alleen interesse in uw product. Sommige markten gebruiken uw product mogelijk anders dan u verwacht. U moet precies weten hoe elk van uw markten reageert op uw product, uw bedrijf, uw marketing.

Cross-culturele communicatieverschillen zullen van invloed zijn op alles wat je maar kunt bedenken en meer. Als u niet goed bekend bent met de culturen waarop u zich richt, plan dan voor verrassingen.

Plan meer tijd in voor internationale bedrijfsplanning

Daarom is het essentieel om een ​​sterke internationale marktonderzoeksstrategie te hebben. Dit is wat u moet doen:

  • Plan meer tijd in voor onderzoek voorafgaand aan een lancering.
  • Ga verder met uw internationale marktonderzoek.
  • Diversifieer uw onderzoekskanalen.
  • Gebruik webmarketing om internationale marktfeedback te stimuleren.
  • Vraag alles wat mogelijk is.
  • … En wees methodisch.

Marktonderzoek voor online bedrijven


Internationale online marketing stelt u in staat om sneller dan ooit tevoren in de verkoop te gaan. Als u een online bedrijf heeft, kunt u zelfs niet-binnenlandse verkopen krijgen zonder iets in het bijzonder te doen om uw producten in het buitenland te verkopen. Maar maak niet de fout om goede internationale handelspraktijken niet te implementeren.

U kunt eenvoudig een nieuwe marktonderzoeksstrategie opzetten parallel aan uw huidige bedrijf.

Zodra u internationaal verkoopvragen krijgt, moet u die nieuwe markten gaan onderzoeken. Dit zal u toelaten om uw potentiële internationale zakelijke kansen te zien.

Onthoud dat u niet alleen kunt vertrouwen op het analyseren van uw online internationale verkopen. Alleen door uw markt te onderzoeken, kunt u het hele plaatje krijgen.

Heeft u hulp nodig bij deze een marketing onderzoek kijk dan eens bij Leads International