Waarom de Playstation 4 zo populair is onder de jongeren

De Playstation 4 is zeer populair onder jongeren. Bijna elke jongen heeft er wel eentje in huis. En degene die dat niet heeft. Die zou er een willen of speelt regelmatig met vrienden die er wel een hebben. Maar waarom is de Playstation 4 eigenlijk zo populair? Hiervoor moeten we in de geschiedenis van het gamen duiken

De opmars van de Playstation

De playstation kwam lang geleden uit met de playstation 1 en playstation 2. Deze consoles waren toendertijd relatief duur en er waren nog geen grote mogelijkheden binnen de game industrie. Daarnaast had playstation een concurrent die ver voorliep. De Xbox. Door de jaren heen is de game industrie flink gaan groeien. Playstation is hard aan het werk gegaan om het gat met Xbox, de grote concurrent te dichten. Beide bedrijven kwamen met een nieuwe console. Playstation kwam met de playstation 3 en Xbox kwam bracht de Xbox 360 uit. Beide console beschikte over de nieuwste technologie, in die tijd dan. Het was de een gewaagde strijd wie de populairste console zou hebben. Tegelijkertijd kwamen multiplayer games op de markt. Een waanzinnige doorbraak. Waar Xbox koos voor een betaalde server waarop je multiplayer games kon spelen, koos Playstation ervoor om de servers gratis te maken. Hierdoor kozen onwijs veel mensen voor de Playstation 3 en zo kreeg Playstation het grootste marktaandeel. Hier maakte Playstation enorm veel merknaamsbekendheid mee en veel Xbox spelers stapte over naar Playstation. Na deze console kwamen beide bedrijven met hun nieuwe console. De Ps4 en de Xbox One. Ook hier hadden beide consoles vergelijkbare presentaties maar niemand switchte terug naar de xbox omdat iedereen met zijn vrienden op Playstation speelde. Zelfs nog meer mensen gingen een Ps4 kopen. De timing en de strategie van Playstation was zeer goed.

Ps4 kopen

De playstation 4 is nog steeds overal verkrijgbaar. In elke elektronica winkel kun je wel de Playstation 4 vinden. Wil jij nou een Playstation 4 kopen? Dan zijn er genoeg winkels en webshops waar je deze kunt bestellen. Goo Playstation 4 is een van webshops waar je een playstation 4 kunt kopen.