Oortjes kopen, wat zijn de trends?

Je wil oortjes kopen van goede kwaliteit zodat je er lang plezier van hebt. Ze mogen best wat kosten als ze maar voldoen aan jouw wensen. Vroeger was het simpel als je nieuwe oordopjes nodig had, je had weinig keuze. Met name de kwaliteit verschilde, maar de functionaliteit verschilde niet veel. Tegenwoordig zijn er dopjes die bijna net zo’n mooi geluid geven als een koptelefoon en er zijn allerlei soorten en maten. We hebben voor jou de nieuwste trends en innovaties gespot op het gebied van earbuds. Je leest er alles over in dit artikel.

Active noise cancelling oortjes kopen

Active noise cancelling houdt in dat het geluid van buitenaf gedempt wordt zodat je beter de muziek hoort en minder hinder hebt van geluiden om je heen. Zo kun je helemaal opgaan in de muziek die je hebt opstaan en word je niet afgeleid door anderen. Dit kan handig zijn als je moeite hebt met je concentreren in een drukke omgeving of als je gevoelige oren hebt. Ook heerlijk als gewoon even in je eigen wereld wilt wegdromen en genieten van mooie muziek of een bijzondere podcast. Deze functie zit niet standaard op alle oordopjes.

Oordopjes kopen met lange gebruiksduur

We willen steeds vaker oortjes kopen waarbij de gebruiksduur lang is. Dan kun je urenlang zonder onderbreking naar muziek luisteren zonder dat je oordopjes opgeladen moeten worden. Handig als je met meerdere mensen op een kamer zit en rustig wilt werken. Sommige exemplaren hebben een gebruiksduur van wel 25 uur voor ze aan de accu moeten. Opladen gaat meestal via de bewaarcase en ook deze heeft een beperkte duur en moet dus af en toe aan de oplader. Het fijnste zijn de cases die je oordoppen opladen terwijl de case zelf wordt geladen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Oortjes kopen met speciale functies voor het geluid

De draadloze oordopjes van tegenwoordig worden steeds beter van kwaliteit en hebben allerlei technische snufjes. Zo zijn er oortjes met extra bas of juist extra hoge tonen of allebei. Hou je van een stevige beat dan kan een goede bas heel fijn zijn. Let daarbij wel op het volume zodat je geen gehoorbeschadiging oploopt. Bij andere muziek kan het juist prachtig zijn om de hoge tonen te benadrukken. Jij bepaalt wat jij belangrijk vindt.

Hoge kwaliteit oortjes kopen? Bij Rolfstone – specialist in draadloze oordopjes en koptelefoons – kun je terecht.

Oortjes kopen met ambient mode

Oortjes kopen met ambient mode is de tegenhanger van dopjes met active noise cancelling, waarbij geluid van buitenaf weg gefilterd wordt. In de ambient mode wordt er juist voor gezorgd dat alle geluid van buitenaf gewoon nog bij je binnenkomt. Zo kun je en naar muziek luisteren en met je collega’s praten. Dat is heel handig als je in een kantoortuin werkt en regelmatig met anderen moet schakelen. Als je veel in het verkeer bent is het heel goed om oordopjes met ambient mode te gebruiken, dan hoor je de geluiden om je heen en daarmee ook al het drukke verkeer om je heen.