Neem je financiële zekerheid in eigen hand met Saxo Bank

Er is veel te doen over het onderwerp financiële zekerheid en Saxo Bank snapt de ongerustheid die bij mensen ontstaan is. Elke dag is er wel iets in het nieuws over te lezen of horen. Velen kunnen op dit moment geen eigen woning betalen, omdat de huizenmarkt oververhit is. Door de Coronacrisis is baanzekerheid niet meer voor iedereen even vanzelfsprekend als een paar jaar geleden. Of je deed tot voor kort goede zaken met Groot-Brittannië, maar de Brexit heeft daar een stokje voor gestoken. En het pensioen is helaas ook niet meer wat het vroeger was. Dat klinkt onheilspellend en daarom doet Saxo Bank er alles aan om de onrust die het in je leven creëert weg te nemen. Het begint bij je eigen financiële situatie in kaart brengen en weten hoe je ervoor staat. Pas dan weet je of er ruimte is om te beleggen en waar je dit specifiek voor wilt gaan doen. Met een helder doel voor ogen en inzicht in het beschikbare beleggingsbudget maak je namelijk andere, maar vooral betere keuzes. 

Saxo Bank: zelf beleggen of laten beleggen?

De volgende stap is bepalen of je voldoende kennis hebt om zelf te beleggen. Als dit niet het geval is, kun je de experts van Saxo Bank inschakelen. Zo wordt je geld door jouw persoonlijke vermogensbeheerder belegt om op termijn de gewenste resultaten op te leveren. Zelf beleggen is echter ook mogelijk en daarvoor is er de Saxo Investor. Deze tool geeft alle informatie en mogelijke acties overzichtelijk weer. Ben je al wat langer aan het beleggen en wil je geen beknopte informatie, maar juist de details? Dan is er SaxoTraderGo of SaxoTrader Pro. Bij deze laatste optie hoort wel een kleine waarschuwing. Als je inmiddels in dit beleggings stadium bent aanbeland, wil je zes schermen om alle fluctuaties te kunnen volgen en op het ideale moment actie kunnen ondernemen. Het voorziet je echter van zoveel dalingen en stijgingen, percentages en grafieken, dat je passie voor beleggen gegarandeerd andere vormen aanneemt via de beschikbare tools van Saxo Bank.

Nu alleen nog een soort rekening kiezen

Je hebt drie mogelijkheden en je kunt deze mogelijkheden ook nog vergelijken via Compareallbrokers.com om jezelf gerust te stellen van het juiste pakket. Er is een groen, blauw en zwart pakket en deze drie pakketten vallen binnen de standaard mogelijkheden. Er zijn echter ook premium klanten en die kunnen kiezen uit een pakket dat platinum of VIP heet. De verschillen tussen al deze pakketten zijn te herleiden naar het soort belegger dat je bent (beginner of expert), de fee en transactietarieven die je betaalt, de beurzen waar je toegang toe hebt en de dienstverlening die je hier in totaal voor krijgt. Zo ben je voor het goedkoopste, groene pakket bij Saxo Bank maximaal 48,50 per maand kwijt. Wil je echter gebruik maken van de SaxoTraderGo of SaxoTraderPro, dan heb je minimaal het blauwe pakket nodig. Zo heeft elk pakket van Saxo Bank weer een hoop extra’s die de moeite waard zijn.