Snel en gemakkelijk meer bezoekers op je website is iets wat elk bedrijf en elke ondernemer wil. Dat is natuurlijk niet zo gemakkelijk, maar het hoeft ook niet zo moeilijk te zijn als je de juiste methodes en hulp inschakelt. Lees verder om de trucjes van het vak te weten te komen.
Owned, paid en earned
De drie soorten media die naar je website kunnen leiden zijn: owned, paid en earned. Earned media is de moeilijkste, maar de goedkoopste én de meest efficiënte. Dit is namelijk free publicity van je reeds bestaande klanten. Deze mond-tot-mondreclame kan zowel offline als online. Een voorbeeldje om dit wat te verduidelijken, is een positieve review in de vorm van een Instagrampost. Je kan hiervoor natuurlijk ook betalen, denk maar aan influencermarketing. Je kan ook betaalde reclame maken via Google Ads. Paid media kan echt talloze vormen aannemen, waaronder SEA en SEO. Hierover straks meer. Bij owned media ga je dan weer reclame maken via je eigen mediakanalen zoals je Facebookaccount bijvoorbeeld. SEO maakt hier onder andere ook deel van uit, aangezien je ook zelf relevante content plaatst via je bestaande kanalen.
SEA en SEO
SEO en SEA zijn niet te onderschatten technieken om je website in de kijker te zetten. SEA staat voor Search Engine Advertising of zoekmachinemarketing. Hierbij ga je dus adverteren om zichtbaar te worden. Je betaalt met andere woorden geld om bovenaan in Google te staan. Meestal gaat het om een cost per click. Deze methode werkt uitstekend op korte termijn. Als je vooral wil inzetten op lange termijn is SEO wat je zoekt. SEO is de afkorting van Search Engine Optimalisation of zoekmachineoptimalisatie. De bedoeling hiervan is om op een organische manier je verkeer te doen groeien en zo ook langer te behouden. De vier optimalisatiegebieden zijn: techniek (opmaak, snelheid…), content (relevantie, structuur…), gebruikersinteractie (de keuzes die de bezoekers maken bepalen de rang van je website) én links (intern en extern).
Linkbuilding
Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van online marketing. Hierbij is het doel om een hogere positionering in zoekmachines te verkrijgen door middel van onder andere linkuitwisselingsprogramma’s. Bij kwalitatieve linkbuilding maak je gebruik van interne en externe links. Als je op je eigen website naar andere pagina’s op je website verwijst, doe je aan interne linkbuilding. Bij externe linkbuilding zijn het andere sites die naar pagina’s op jouw website verwijzen, vaak door middel van gastblogs. Externe linkbuilding houdt dus simpelweg in dat je via externe webpagina’s bezoekers naar jouw website brengt. De bedoeling hiervan is om je waardering te verhogen die je tenslotte vindbaar maakt of niet. Elke site heeft een domain rating, dit cijfer weerspiegelt de waardering aan voor Google. Hoe meer sites met een hoge DR jou vermelden, hoe meer ook jouw waardering stijgt. Een linkbuilding service neemt dat alles in handen voor je en helpt jou sneller gevonden te worden in zoekmachines.