vr, virtual, virtual reality-3460451.jpg

Hoe wordt je game designer?

Videogames, ooit een kleine slaapkamerindustrie, zijn nu big business. Wereldwijd zijn de jaarlijkse inkomsten van de gamesindustrie veel groter dan de Hollywood-filmindustrie, en naarmate de budgetten en de vraag blijven groeien, wordt het idee om een ​​gameontwerper te zijn steeds aantrekkelijker.

Het idee om games te maken voor de kost is voor velen zeker een ‘droombaan’, maar hoe is werken in de game-industrie echt leuk, en hoe moeilijk is het om een ​​baan te krijgen als gameontwerper of -ontwikkelaar?

Het lijdt geen twijfel dat de realiteit van het werken in de game-industrie niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Het simpele feit is dat werken in game-ontwikkeling hard, veeleisend werk is met lange uren, strakke deadlines en veel compromissen. Je moet jezelf toewijden aan perfectie, terwijl je tegelijkertijd voorbereid moet zijn om delen van je games op de vloer van de snijzaal te zien, aangezien budget en tijdsbeperkingen het onmogelijk maken voor elk niveau, elke functie en elk idee om de uiteindelijke productie te halen.

Als je voorbereid bent op de lange uren en frustraties, is de eerste hindernis die je moet nemen om in de game-industrie te stappen. Het is doorgaans geen gemakkelijke branche om in te breken, met veel concurrentie van enthousiaste en getalenteerde jonge ontwikkelaars. Er zijn echter verschillende manieren om je “voet tussen de deur” te krijgen.

De meest traditionele route naar game-ontwikkeling is via educatie. Een op computer of wiskunde gebaseerde hbo-opleiding zal je goed van pas komen om een ​​​​ontwikkelingsbaan te krijgen. In de afgelopen jaren zijn er op sommige hogescholen een aantal uitstekende games-specifieke opleidingen aangeboden, en deze bevatten vaak stageplaatsen in de branche die je waarschijnlijk de beste kans geven om snel na je afstuderen bij de branche betrokken te raken. Bekijk op deze website mijn game

Hoewel opleiding goed is, gaat er niets boven ervaring, dus het ontwikkelen van indiegames in je vrije tijd om je vaardigheden aan te scherpen en een portfolio op te bouwen, zal er goed uitzien op een cv. Tegenwoordig kunnen casual browsergames big business zijn, dus het leren ontwikkelen van Flash-games kan een geweldige manier zijn om niet alleen ervaring op te doen, maar ook om online bekendheid te krijgen met je werk en mogelijk een inkomen te verdienen met je games terwijl je het doet .

De derde optie, en een die meer geschikt is voor creatieve en artistieke types die geen verstand hebben van wiskunde en programmeren, is door middel van het testen van games. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is om een ​​baan voor het testen van games te krijgen (hoewel er bepaalde benaderingen zijn die je kansen enorm vergroten), vereist de baan geen hbo-opleiding of ervaring. Dat betekent dat bijna iedereen met voldoende enthousiasme en de bereidheid om games steeds opnieuw te spelen en hun bevindingen aan het ontwikkelingsteam te rapporteren, een gametester kan worden, wat een geweldige toegangspoort is tot de gamesindustrie.

Welke optie je ook kiest, gamedesigner worden vereist toewijding, geduld en hard werken. De beloningen zijn echter meer dan de moeite waard. Na 7 jaar in de game-industrie, kan ik vol vertrouwen zeggen dat ik de juiste beslissing heb genomen om mijn dromen te volgen.