digital marketing, seo, google

Het belang van SEO anno 2021

Marketing is een hele belangrijke factor voor een bedrijf. Je zou bijna kunnen zeggen dat 50% van het succes van een bedrijf afhangt van marketing. Als een bedrijf de marketing niet op orde heeft, krijgen ze minder klanten en zonder klanten komt er geen geld binnen. Binnen marketing is een van de belangrijkste dingen online marketing. Sinds een aantal jaar is dat heel belangrijk geworden, omdat steeds meer mensen en bedrijven gebruik maken van het internet en social media. SEO is een onderdeel van online marketing.

Wat is SEO?

SEO staat voor search Engine Optimization. Dat betekent zoekmachine optimalisatie. Seo zijn technieken die gebruikt worden om je website beter vindbaar te maken op zoekmachines zoals Google, Bing en Safari. Zoekmachines bepalen de waarde van een website aan de hand van een aantal regels. Google vindt het de waarheid heel erg belangrijk. Google vergelijkt de informatie die jij op je website plaatst met andere websites. Als de informatie niet overeenkomt, zal Google ervoor zorgen dat je website minder snel vindbaar is. Het is dus heel erg belangrijk om je aan de regels te houden als je wilt dat je website goed vindbaar is. Samengevat vallen alle technieken waarmee je hoger in de rankings van Google kan komen onder SEO. Om de zoveel tijd past Google de regels wat aan waardoor er dan weer nieuwe handige tactieken komen.

SEO-technieken

Er is niet 1 techniek die ervoor zorgt dat je website succesvol wordt. Het is vooral hard werken dat dat voor elkaar krijgt. Lange artikelen schrijven is een techniek die je kan toepassen om hoger in Google te komen staan. Je moet wel over juiste informatie schrijven anders gaat het alleen maar tegenwerken, omdat Google de waarheid heel erg belangrijk vindt. Zorgen voor een snelle website is ook belangrijk. Een goede website structuur is ook heel erg belangrijk. Je bedrijf mobielvriendelijk maken zorgt er ook voor dat Google je hoger in de rankings zet en het zorgt ervoor dat meer mensen je website kunnen bezoeken.  Linkbuilding is een van de belangrijkste technieken die je kan gebruiken. Linkbuilding is het verkrijgen van belangrijke links op andere websites. Dit kost veel tijd om goed te doen, daarom doen veel bedrijven hun linkbuilding uitbesteden aan online marketing bedrijven.

 SEO in Nederland

In Nederland zijn er veel bedrijven die aan marketing en online marketing doen. Veel van deze bedrijven zijn gespecialiseerd in de technieken waar ik het eerder al over had. Er is veel vraag in Nederland naar dit soort bedrijven maar ook naar de kennis die dit soort bedrijven hebben. Zo worden er vragen gesteld als “hoe Linkbuilden in NL werkt” en of het beter is om een bedrijf in te huren of om alles zelf te doen. In Nederland zijn in principe alle regels van Google hetzelfde als in andere landen. Je hoeft dus niet extra op te letten als je een internationale website wilt oprichten..